Besalú

Besalú

GASTRONOMIA

Ara explicarem la gran riquesa de gastronomia que és pot trobar en la Garrotxa.

Al ser zona muntanyosa i volcànica, hi trobem bolets, caragols, herbes... i l’ús de cereals i embotits. Però també s’utilitzen: mongetes,  amanides, pa amb tomàquet, patates de la deu, fesols de santa pau, etc...


El plats principals són:
-          Pèsols amb botifarra de perol, típic de Santa Pau
-         Farinetes de fajol
-         Farro
-         “Sopa de pedres”
-         Tortell entorxat o d’Olot, una mena de pa anisat
-          I els típics embotits de la comarca. Els més famosos són la botifarra, el pernil d’Olot i el  pernil de Castellfollit.
-         Però no tot el que trobem és menjar, també hi ha una beguda molt coneguda, què és la Ratafia, un licor basat en nous i aiguardent que s’utilitza per celebrar el Pont de la Puríssima del desembre a la Fira de la Ratafia a Besalú.     

      Per fer el plats típics de la Garrotxa utilitzem la patata, els pèsols, ceba, tòfona, moniato, fajol, poma, raïm, oliva i els més coneguts, els fesols de Santa Pau.

També podeu trobar les fires gastronòmiques, variades per temporada. El dia l de novembre i desembre es celebra la Mostra Gastronòmica de la Garrotxa. Després de San Antoni. Cap al Gener hi ha la “fesolada”, designada com la Fira del Fesol a Sanat Pau amb degustació de plats de fesols. Al febrer es celebra la Fira de l’Embotit amb una botifarrada popular, al conegut poble d’Olot. I per finalitzar, hi ha la Fira del fajol el mes de novembre a Olot.

Les categories estan classificades entre 8 i 10



El tipus de cuina és mediterrània i a la vegada de muntanya, els plats més coneguts són el pernil i l'embotit d’Olot. Aquests plats, ingredients i de més, et poden costar entre 10 euros i 60 euros.Però tot i així els restaurants de més qualitat i complicació a l'hora de fer els plats, pot arribar a costar-te uns 150 euros.
                                              
               
Doncs ja sabeu, si voleu degustar els típics i exquisits plats de la Garrotxa, els seus pobles són el lloc perfecte per provar el bon embotit català.

A continuació us proposem alguns dels millors restaurants on podreu menjar un bon àpat:

RESTAURANT MASNOU
Santa pau

Telèfon: 972 68 00 61
Passeig Mas Masnou, s/n 

17811 SANTA PAU
www.restaurantmasnou.com














RESTAURANT CÚRIA REIAL
Besalú
Telèfon: 972 59 02 63 - Fax: 972591161 
Plaça de la Llibertat 14
17850 BESALÚ
rcuriareial@gmail.com 

www.curiareial.com












RESTAURANT LA DEU
Olot
Telèfon: 972 26 10 04
Carretera de la Deu, s/n 
17800 OLOT
email@ladeu.es

http://www.ladeu.es/web/

















RESTAURANT CAN JERONI 
Camprodon
Telefon: 972 74 12 39
Carrer Bellaire 17 Beget
17867 Beget (Camprodon) - Girona
canjeroni@canjeroni.net

http://www.canjeroni.net/ 


Doncs ja sabeu, si voleu degustar els típics i exquisits plats de la Garrotxa, els seus pobles són el lloc perfecte per provar el bon embotit català.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada